13 Οκτωβρίου 2016

Δουβλίνο Κρήτη I

Άλλο ο θαλασσοπνιγμένος πρόσφυγας που διακινδυνεύοντας την ζωή του, περνώντας από χίλια κύματα κατάφερε να βρεθεί στης ακτές σου, που από ανθρωπιστική πλευρά εν τέλει οφείλεις να των περιθάλψεις και να του παρέχεις την αναγκαία υποστήριξη που χρειάζεται. Κι άλλο τα ανθρώπινα πεσκέσια που οι γερμανοί ξεφορτώνουν εκβιαστικα στην χώρα σου επαναφέροντας σε ισχύ τη Συνθήκη του Δουβλίνου.
Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας που εκ των πραγμάτων είναι η κύρια πύλη εισόδου της συντριπτικής πλειοψηφίας των προσφύγων, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική της κατάσταση, και εβρισκόμενη ανάμεσα στις συμπληγάδες της Τουρκίας και των βόρειο-ευρωπαίων υποχρεώνεται να γίνει επί μακρόν αποθήκη μυριάδων ψυχών.
Το να υποστηρίζεις λοιπών την υποδοχή και εγκατάσταση επαναπροωθούμενων προσφύγων που ξεφορτώνονται οι  βόρειο-ευρωπαίοι, αυτό  δεν είναι ανθρωπισμός ούτε αλληλεγγύη  αλλά ηθικός στρουθοκαμηλισμός.
ΓΙΑΤΙ 
Δεν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο και περιορισμένο αριθμό όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, ειδικά σε μια στιγμή  που οι γερμανοί ανθρωπιστές ψηφοφόροι στέλνουν την πολιτική της Άντζελας για το προσφυγικό στον κάδο των αχρήστων. 

Ειναι η αρχή μιας εξαθλιωμένης στρατιάς που οι ευρωπαίοι δήθεν εταίροι μας, με βάση τον κανονισμό Δουβλίνου, θα επαναπροωθήσουν στην μόνη χώρα που δεν μπορεί να αντιδράσει.
Την ίδια ώρα που εκατοντάδες πρόσφυγες συρρέουν καθημερινά  από την Τουρκία στα ελληνικά παράλια, οι αλληλέγγυοι ευρωπαίοι εταίροι μας αποκλείουν την διέλευση τους από τα σύνορα υψώνοντας παντού φράχτες.Ενώ ταυτόχρονα η φίλη σύμμαχος κι εταίρος μας Γερμανία επαναπροωθεί πίσω στην χώρα μας, τους πρόσφυγες που είχε δεκτή, συνθλίβοντας έτσι την Ελλάδα ανάμεσα στην σκύλα και την χάρυβδη.
Ως κράτος υπό οικονομική κατοχή, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως λειτουργούμε και συμπεριφερόμαστε ως προτεκτοράτο των δανειστών, χωρίς λόγο και βούληση ούτε καν σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.
Ενώ η χώρα μας βιώνει μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, υποχρεώνεται να αντιμετωπίσει και το δράμα των εγκλωβισμένων προσφύγων, χωρίς να έχει τις δυνατότητες και τις κατάλληλες υποδομές για τις ανάγκες των χιλιάδων ψυχών που στοιβάζονται κάτω από υποτυπώδεις συνθήκες διαβιώσεις σε κέντρα κράτησης, προσφυγικούς καταυλισμούς η hot spot.
Καθώς διαφαίνεται μια καλά ενορχηστρωμένη πρεμούρα για τα περί φιλοξενίας και υποδοχής, θεωρώ σωστό να επισημάνω ότι οι «γερμανοτσολίαδες» δεν έχουν χρώμα αλλά αυτό που τους καθορίζει είναι το πόσο βολεύονται από την κυβερνητική και οικονομική νομή, κι ενίοτε στρουθοκαμηλίζουν η επιδίδονται στις γνωστές ταχτικές.

Έκθεση κόλαφος για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Διεθνής Αμνηστία:
«Αν η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της δεν ενεργήσουν επειγόντως προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών, του διαμοιρασμού της ευθύνης και της παροχής ασφάλειας για τους χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται παγιδευμένοι στην Ελλάδα, η κατάσταση αυτή θα εξελιχθεί σε μακροχρόνια τραγωδία». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας με έκδηλη ανησυχία για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως