17 Ιανουαρίου 2017

Ανδρεας Μανουσακης η σταδιοδρομία του στον ΟΦΗ ως την καταδίκη του, και η δικαίωση του Μάνθου Πουλινάκη.

Συλλογή σχολίων συνεντεύξεων και άρθρων από εφημερίδες και το διαδίκτυο.
2001-2008 
Πρόεδρος των SNAKES
«Στην Κρήτη αυτοί που ασχολούμαστε με τους συνδέσμους γνωριζόμαστε μεταξύ μας και από ντροπή δεν δημιουργούμε εμφυλίους πολέμους. Όμως, με την εμπειρία των 20 και παραπάνω χρόνων που έχω στον χώρο σας λέω πως την μεγαλύτερη ευθύνη για μένα τη φέρει η Πολιτεία για όλα τα κακά που γίνονται....
2009
Ικανοποίηση αλλά και επιφύλαξη στους οργανωμένους.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΧΛΑ
«Το τοπίο δείχνει θολό και αυτό με προβληματίζει. Δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός για να στηριχτεί ο Νίκος Μαχλάς, όμως όπως τόνισε και ο ίδιος πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις που να έχουν μάλιστα νομική υπόσταση για την οψιόν αγοράς της ΠΑΕ, και τη μη ανάμιξη του Φανούρη Βατσινά στο διοικητικό κομμάτι στο εξής. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός αφορά στο να μην «καεί» κι ο Νίκος Μαχλάς για τον ΟΦΗ»
(Απόσπασμα από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ για την κίνηση Μαχλά να αναλάβει τον ΟΦΗ)
Νοέμβριος 2009
Πρόεδρος Συλλόγου Μετόχων
Σύλλογος Μετόχων  ΠΑΕ ΟΦΗ
«Σήμερα Κυριακή 29/11/2009 στα γραφεία μας (Λ. Δικαιοσύνης 49, Ηράκλειο) πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ με μοναδικό θέμα την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ όπου συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
2010
Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου  ΟΦΗ
Νίκος Μαχλάς, Βασίλης Ξημέρης, Γιώργος Αμπαρτζάκης, Χρήστος Μιχαλόπουλος, Αντώνης Κουτάντος, Ανδρέας Μανουσάκης,Λευτέρης Κουγιουμουτζής, Γιώργος Στεφανουδάκης, Νίκος Τσακαλάκης,
(Απόσπασμα από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ για την κίνηση Μαχλά να αναλάβει τον ΟΦΗ)
2010
Γνωρίστε τα μέλη της νέας Διοίκησης του ΟΦΗ
Επιχειρηματίας. Μέλος του Ερασιτέχνη και του Σύνδεσμου Φίλων ΟΦΗ από το 1978.!!! Από το 2001 έως το 2007 πρόεδρος του συνδέσμου των «SNAKES».
Πρόεδρος του Συνδέσμου Μετόχων ΟΦΗ...
 (Απόσπασμα από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ για την κίνηση Μαχλά να αναλάβει τον ΟΦΗ) 
2011
Μέλη  Διοικητικού Συμβουλίου  ΟΦΗ
Νίκος Μαχλάς, Βασίλης Ξημέρης, Αντώνης Κουτάντος, Κώστας Τουγλής, Χρήστος Μιχαλόπουλος, Γιώργος Καλουτσάκης, Λευτέρης Κουγιουμουτζής, Ανδρέας Μανουσάκης.
6 Σεπ 2011
Ανδρέας Μανουσάκης στο Gentikoule – «μην βλέπετε παντού φαντάσματα»
Ένας από τους πιο μαχητικούς οργανωμένους φιλάθλους του ΟΦΗ και νυν μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, Ανδρέας Μανουσάκης μιλάει στο Gentikoule για το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες και αφορά την φωτογραφία του Θόδωρου Βαρδινογιάννη.
Ο Ανδρέας Μανουσάκης αποτέλεσε έναν από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στις «μάχες» εναντίον του προηγούμενου ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Με καθαρή φωνή, ψύχραιμο λόγο και έχοντας πάντα επιχειρήματα να υποστηρίζει την άποψη του για έναν ΟΦΗ που θα πορευτεί με τις δικές του δυνάμεις ώστε να βρεθεί εκεί που αξίζει να βρίσκεται.
Εδώ και έναν χρόνο, υπηρετεί τον σύλλογο μέσα από το Δ.Σ. της Κρητικής ΠΑΕ και ήταν ένας από τους πλέον αρμόδιους για να μιλήσει για το θέμα που έχει ξεσπάσει με την ανάρτηση και το σκίσιμο της φωτογραφίας του Θόδωρου Βαρδινογιάννη...
10 Οκτωβρίου 2012
Την απόλυτη στήριξη της στον πρόεδρο Μάνθο Πουλινάκη εκφράζει ο Σύλλογος Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ, με ανακοίνωση που εξέδωσαν...
Οκτώβριος 2012
Ο οπαδός που έριξε χαστούκι στον Χάρη Μαυρία στη διάρκεια του αγώνα του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό δεν θα ξαναμπεί στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης». Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος ασφαλείας της κρητικής ΠΑΕ, Ανδρέας Μανουσάκης,...
Δεκέμβριος 2012
Την ανάδειξη διοίκησης Πρωτοδικείου από την ΓΣ της Παρασκευής ψήφισε ο Σύλλογος Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ στην σημερινή γενική συνέλευση του όπου το παρών έδωσε και ο Νίκος Μαχλάς με την απερχόμενη διοίκηση της ΠΑΕ.
Ο Σύλλογος Μετόχων συζήτησε την στάση που θα κρατήσει στην ΓΣ της Παρασκευής. Αποφάσισε και ψήφισε να ζητήσει από τον Ερασιτέχνη την ανάδειξη διοίκησης Πρωτοδικείου ώστε να τρέξει την διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά μέσα από αυτήν την διαδικασία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν τα ηνία της ΠΑΕ...
2012
Χρήστος Μιχαλόπουλος – Βασίλης Ξημέρης, Κώστας Τουγλής, Μανώλης Κουμαντάκης, Σήφης Κορωνάκης, Βαγγέλης Αποστολάκης, Γιώργος Καλουτσάκης, Γιώργος Χναράκης, Αντώνης Λυδατάκης, Βαγγέλης Αποστολάκης, Βασίλης Ξημέρης, Γιώργος Στεφανουδάκης, Αντώνης Κουτάντος, Ανδρέας Μανουσάκης.
Νίκος Μαχλάς, Κώστας Κλάδος, Μιχάλης Λελεδάκης, Χάρης Γεωργακάκης, Μάνθος Πουλινάκης, Νίκος Τσαμπουράκης, Κώστας Τουγλής, Ανδρέας Μανουσάκης.
2013
…Ο υπεύθυνος ασφαλείας και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Μανουσάκης, τόνισε στην αστυνομία πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των θεατών μετά τη χθεσινή πτώση πυλώνα έξω από το γήπεδο...
Μάιος 2014
Η μεταβίβαση των μετοχών που αντιστοιχούν στο ποσοστό που είχε καταθέσει ο σύλλογος μετόχων ΟΦΗ, αποτελούν προϋπόθεση για τη συμμετοχή του, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση...
6 Δεκεμβρίου 2014
Με την εκλογή του Ανδρέα Μανουσάκη στον προεδρικό θώκο ολοκληρώθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση στην ΠΑΕ ΟΦΗ, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (6/12) στα γραφεία της ΠΑΕ.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με την εμφάνιση των Ιταλών επενδυτών και την παραίτηση του Μάνθου Πουλινάκη από την προεδρία, οδήγησαν σε αλυσιδωτές αντιδράσεις την ομάδα της Κρήτης.
Όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση του Ανδρέα Μανουσάκη θα αναλάβει τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων έως ότου ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ από τους υποψήφιους επενδυτές. Σε περίπτωση που όλα εξελιχθούν ομαλά, θα είναι εκείνη που θα μεταβιβάσει το πακέτο των μετοχών στους Ιταλούς. Η διαδικασία υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί περί το τέλος του 2014.
Την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, όπως αποφασίστηκε στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Ανδρέας Μανουσάκης...
18 Δεκ 2014
Ο πρόεδρος του ΟΦΗ Ανδρέας Μανουσάκης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις υποστήριξε πως οι συζητήσεις με τους Ιταλούς εξελίσσονται καλά και εξέφρασε την βεβαιότητα του για αίσια έκβαση και συμφωνία. Αποκάλυψε μάλιστα τις επαφές που θα έχει ο Τζενάρο Γκατούζο με τους εκπρόσωπους του "fund" αλλά και ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις των επενδυτών...
31 Δεκ 2014
Ο πρόεδρος του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή «Μέσα και έξω από τα γήπεδα» και υπογράμμισε ότι στην Γ.Σ. της Δευτέρας θα γίνουν γνωστοί οι λόγοι του «ναυαγίου» με τους Ιταλούς επενδυτές. «Ο Γκατούζο θα επιστρέψει αύριο στο Ηράκλειο» επισήμανε για την παραίτηση του Ιταλού τεχνικού...
09 Ιαν. 2015
Τραγελαφικές καταστάσεις στην ομάδα της Κρήτης - Διαβάστε την επιστολή της
Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού στο οποίο έμεναν οι δύο άμεσοι συνεργάτες του Τζενάρο Γκατούζο διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς το Ανδρέα Μανουσάκη περί έξωσης με αποτέλεσμα ο Γκαετάνο Πετρέλι να κοιμηθεί στο αυτοκίνητο του!
Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Ανδρέας Μανουσάκης μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της πρόσφατης Γ.Σ. Της κρητικής ΠΑΕ ανέφερε πως ο βοηθός του Τζενάρο Γκατούζο, Γκαετάνο Πετρέλι αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει στο αυτοκίνητο του, καθώς λόγω οικονομικής ασυνέπειας της προηγούμενης διοίκησης του έγινε έξωση.
Όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Μανουσάκης, τούτος ήταν ένας ακόμη λόγος που οι Ιταλοί δεν επένδυσαν στον ΟΦΗ.
Άμεση ήταν η αντίδραση της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, η οποία με FAX στην ΠΑΕ ΟΦΗ τόνισε οι συγκεκριμένη ισχυρισμοί δεν ευσταθούν καθώς ποτέ δεν έδιωξε τους Ιταλούς από το σπίτι!
Αναλυτικά η επιστολή της:...
23 Ιαν. 2015
Την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ ΟΦΗ έκανε γνωστή στο διοικητικό συμβούλιο της Παρασκευής (23/1) ο Ανδρέας Μανουσάκης. Τι ανέφερε στη γραπτή του δήλωση και τι συζητήθηκε στο ΔΣ.
Δεν συνεχίζει στον ΟΦΗ από τη θέση του προέδρου ο Ανδρέας Μανουσάκης. Την απόφασή του έκανε γνωστή στο περιθώριο του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (23/1).
Μάλιστα με γραπτή του δήλωση ανέφερε: ''Για περίπου ένα μήνα βρέθηκα στη προεδρία της ομάδας με μοναδικό στόχο να βοηθήσω για να γίνει το όνειρο όλων μας πραγματικότητα και ο ΟΦΗ να αλλάξει σελίδα. Παρόλο που αυτό δεν κατέστη δυνατό παρέμεινα ως και σήμερα για καθαρά λειτουργικούς λόγους έχοντας μπροστά μου ένα δικαστικό Γολγοθά και ένα αβέβαιο μέλλον, μη υπολογίζοντας ποτέ το προσωπικό κόστος και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες.
Ακολούθησα την ίδια πορεία που έχω βαδίσει όλα αυτά τα χρόνια για τον ΟΦΗ, αδιαπραγμάτευτα έστω και αν τώρα έχω οικογένεια και σαφώς δεν είναι όπως παλιά.
Αποχωρώντας από την θέση του προέδρου δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τους παίκτες και τους προπονητές που οι περισσότεροι ξεπέρασαν τα όρια τους για να βοηθήσουν την ομάδα. Το προσωπικό που όντας απλήρωτοι 10 και 15 μήνες παραχώρησαν ακόμα και τον μισό μισθό που θα έπαιρναν για τις γιορτές, στους ποδοσφαιριστές για να μείνει το σωματείο «ζωντανό»...
4 Μαρτίου 2015
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την οικονομική κατάσταση του ΟΦΗ και την διαχείριση που έγινε στα οικονομικά της κρητικής ομάδας τα τελευταία χρόνια, κατέθεσαν στον εισαγγελέα Ηρακλείου τα πρώην μέλη του Δ.Σ. τη ΠΑΕ ΟΦΗ Ανδρέας Μανουσάκης, Γιάννης Φασομιτάκης, Αντώνης Κουτάντος και ο Σύλλογος Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ με τον πρόεδρο του Νίκο Διαλυνά.
Στη μηνυτήρια αναφορά τους οι παράγοντες του ΟΦΗ κατέθεσαν στοιχεία που συνέλεξαν απο τον οικονομικό έλεγχο που έγινε στον ΟΦΗ. Με μια πολυσέλιδη αναφορά, συνοδευόμενη απο παραστατικά, τιμολόγια και αποδείξεις, καλούν τον εισαγγελέα να διερευνήσει την υπόθεση και να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο στα βιβλία της κρητικής ΠΑΕ απο το 2006 μέχρι και σήμερα. Στην μηνυτήρια αναφορά τους οι παράγοντες του ΟΦΗ στρέφονται κατά του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ Μάνθου Πουλινάκη, για την οικονομική διαχείριση της κρητικής ΠΑΕ επί των ημερών του και μια σειρά απο ζητήματα.
Σε εκκρεμότητα παραμένει από την άλλη (έχει πάρει αναβολή μετά από αίτημα του κ. Μανουσάκη) η υπόθεση της αγωγής την οποία έχει καταθέσει ο Μάνθος Πουλινάκης σε βάρος του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ, απο τον οποίο ζητάει 400 χιλ. ευρώ για ηθική βλάβη, για τα όσα υποστήριξε στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ, όπου τον κατηγόρησε για την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ ΟΦΗ.
24 Μαρτίου 2015
Με επιστολή του προς τη διοικούσα επιτροπή του ΟΦΗ αλλά και στον Ερασιτέχνη, ο Σύλλογος Μετόχων της ομάδας ζητά από τον Νίκο Μαχλά να αποχωρήσει από τη διοίκηση...
18 Μαϊ. 2015
Κίνηση επιφανών επιχειρηματιών του Ηρακλείου κατέστησαν σαφείς τις προθέσεις τους να εμπλακούν στον ΟΦΗ. Βάζουν 600.000 ευρώ για τη Γ' Εθνική. Η νέα διοίκηση που εξελέγη....
Το σημαντικό είναι ότι εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα αναλάβει να ''τρέξει'' τα θέματα της ομάδας. Πρόεδρος εκ νέου ο Ανδρέας Μανουσάκης...
29.02.2016
Ο εκκαθαριστής Γιάννης Γιαννιδάκης, που είχε δηλώσει ότι δήθεν εξαπατήθηκε από τους ανθρώπους του ΟΦΗ και μπήκε εν αγνοία του στη θέση του εκκαθαριστή, αντικαταστάθηκε από τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Ανδρέα Μανουσάκη...
...Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της υποεκκαθάρισης ΠΑΕ ΟΦΗ ο μεγαλομέτοχος αυτής Ερασιτέχνης ΟΦΗ, εισηγήθηκε τον ορισμό του Ανδρέα Μανουσάκη ως νέου εκκαθαριστή, όπως και έγινε...
01.07.2016
Στα γραφεία του Ερασιτέχνη ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (01/07) το πρώτο μεγάλο βήμα για την ίδρυση της νέας ΠΑΕ ΟΦΗ
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από πλευράς διοίκούσας και Ερασιτέχνη, αποφασίστηκε:
Aποφασίστηκε ομόφωνα η ίδρυση της ''ΠΑΕ ΟΦΗ 1925'' με την παραπάνω ονομασία
Καθορίστηκε στις 300.000 ευρώ το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο, προς 30 ευρώ η τιμή της μετοχής
…Επίσης, εκλέχθηκε προσωρινή 7μελής επιτροπή που αποτελείται από τους: Κώστα Ρεπανάκη, Αντίπα Σηφάκη, Παναγιώτη Αντωνακάκη, Ανδρέα Μανουσάκη, Νίκο Τσαμπουράκη, Δημήτρη Αποστολάκη και Γιώργο Λιονάκη, και οι δικηγόροι Μανόλης Φωτάκης και Ζαχαρίας Λυπαράκης, και θα ''τρέξουν'' όλες τις διαδικασίες μέχρι την εκλογή νέας διοίκησης
07/06/2016
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
(Ο.Φ.Η. – Π.Α.Ε. ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ)
Α.Μ.Α.Ε 99125/06/Β/86/41
Σύμφωνα με το Νόμο, το Καταστατικό και μετά από απόφαση των εκκαθαριστών κ.κ. Πολύδωρου Τσαβολάκη και Ανδρέα Μανουσάκη, καλούνται οι μέτοχοι της υπό εκκαθάριση «Π.Α.Ε. ΟΦΗ» σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση...
23 Σεπ 2016
Σε οικογενειακό κλίμα το μπάρμπεκιου στον ΟΦΗ
…Μια ακόμη επιβεβαίωση του καλού κλίματος που υπάρχει στον ΟΦΗ, ήρθε στο «μπάρμπεκιου» που έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Γιάννης Πολεμαρχάκης στο ποδοσφαιρικό τμήμα, την Πέμπτη (22/9) το βράδυ στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, με αφορμή την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος....
Ακόμη, παρούσα, η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ (Δανδάλης, Σπυριδάκης, Αντωνακάκης, Καμπάκας), οι χορηγοί της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Γιάννης Σφακιανάκης και Νίκος Πλατάκης, ο πρόεδρος της γυναικείας ομάδας του ΟΦΗ Ανδρέας Μανουσάκης,...
Το δικαστήριο καταδίκασε τον Ανδρέα Μανουσάκη για τα συκοφαντικά και δυσφημιστικά σχόλια εις βάρος του τότε προέδρου του ΟΦΗ, Μάνθου Πουλινάκη, δικαιώνοντας τον για τα πεπραγμένα της προεδρίας του.
Η πρόσφατη δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου αναμένεται να ταράξει βαθιά τα νερά της «ομιλίτικης» οικογένειας του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, απόφαση που παρουσιάζουμε σήμερα για πρώτη φορά και κατ’ αποκλειστικότητα.
Τα κύρια σημεία της υπόθεσης που εξετάστηκαν από το δικαστήριο και οδήγησαν στην προαναφερόμενη απόφαση είναι τα εξής:
Μετά την οικειοθελή παραίτηση-αποχώρηση του Πουλινάκη από την προεδρία της ΠΑΕ ΟΦΗ, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2014, προκειμένου να αναλάβουν Ιταλοί επενδυτές, κάτι που ως γνωστόν δεν έγινε και που οδήγησε τελικά την ομάδα στην κατάρρευση λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων και από το άγριο κυνηγητό που υπέστη από τους ευρισκόμενους στην ουρά της βαθμολογίας αντιπάλους του.
Ο Ανδρέας Μανουσάκης, που ήταν ο κύριος εκφραστής της προσπάθειας ώστε η ομάδα να πουληθεί στους Ιταλούς,(είχε μάλιστα δηλώσει ότι οι επίδοξοι επενδυτές ήταν επιπέδου Αμπράμοβιτς),μετά την κατάρρευση του deal με τους επενδυτές, σε δημόσιες τοποθετήσεις του κατηγόρησε τον Μάνθο Πουλινάκη ως υπαίτιο της διάλυσης της ομάδας, επιρρίπτοντάς του ευθύνες κυρίως για την οικονομική διαχείριση και τον τρόπο διοίκησης.
Ο Μάνθος Πουλινάκης κατέφυγε χωρίς καθυστέρηση στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή για τα συκοφαντικά λεγόμενα εις βάρος του. Έτσι, πριν λίγες μέρες είχαμε την απόφαση καταπέλτη του δικαστηρίου κατά του Ανδρέα Μανουσάκη, δικαιώνοντας πλήρως τον πρώην πρόεδρο του ΟΦΗ.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι ισχυρισμοί του Α.Μανουσάκη σχετικά με οικονομικά και διοικητικά θέματα της θητείας Μ. Πουλινάκη, ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν τόσο στην Γ.Σ της ΠΑΕ Ο.Φ.Η όσο και σε τηλεοπτική εκπομπή, δεν ήταν αληθείς.
Με άλλα λόγια, τα όσα υποστήριζε δημοσίως ο Α. Μανουσάκης ήταν ψευδή και για τον λόγο αυτό το δικαστήριο τον υποχρεώνει να αποζημιώσει τον κ.Πουλινάκη καταβάλλοντάς του ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, αλλά και να προβεί σε δημοσίευση σε διαδικτυακό μέσο η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως ορίζει το Δικαστήριο
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται και στην περιβόητη πλέον υπόθεση των Ιταλών επενδυτών, λέγοντας ότι ο Α.Μανουσάκης, για να δικαιολογήσει το«φιάσκο» της αποχώρησης των Ιταλών, υποστήριζε, ψευδώς, ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ είχε εκχωρήσεις και χρέη τα οποία απέκρυπτε ο Μ. Πουλινάκης.
Δείγμα της προσοχής, της βαρύτητας αλλά και της ανάλυσης που έγινε από τις δικαστικές αρχές του Ηρακλείου στην αγωγή που είχε καταθέσει ο Μ.Πουλινάκης (πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ από τον Αύγουστο του 2012 έως και τις αρχές Δεκεμβρίου του 2014) εναντίον του Α.Μανουσάκη, είναι ότι οι δικαστικές αρχές εξέταζαν επί ενάμισι και πλέον χρόνο την υπόθεση πριν καταλήξουν στην απόφαση-κόλαφο η οποία καταδικάζει τον Α. Μανουσάκη και δικαιώνει πλήρως τον Μ. Πουλινάκη.
Πιο συγκεκριμένα, και μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων που αναφέρονται στην απόφαση που μπορείτε να διαβάσετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ στα έγγραφα που παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα, το δικαστήριο έκρινε ότι:
ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Κατά την περίοδο διαχείρισης του κ. Πουλινάκη, η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΟΦΗεμφάνισε μεγάλη βελτίωση σημειώνοντας ακόμα και κερδοφορία το τελευταίο έτος, πράγμα ακριβώς αντίθετο από τα λεγόμενα του κ.Μανουσάκη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι το χρέος της ΠΑΕ ΟΦΗ συνεχώς μεγάλωνε και ότι ο κ.Πουλινάκης ήταν εκ των βασικών υπαίτιων του οικονομικού αδιεξόδου της ΠΑΕ ΟΦΗ που είχε και ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της ομάδας από το Πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ.
ΠΕΡΙ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ
Το Δικαστήριο έκρινε ψευδή τον ισχυρισμό του κ.Μανουσάκη ότι ποδοσφαιριστές, προπονητές και προσωπικό δεν πληρώνονταν (υπήρξε ισχυρισμός για υπάλληλο ο οποίος υποτίθεται ήταν 15μήνες απλήρωτος!) καθώς προέκυψε από τα προσκομισθέντα αποδεικτικά στοιχεία ότι όλοι οι απασχολούμενοι στην ΠΑΕ ΟΦΗ πληρώνονταν απλά υπήρχαν μεγάλες οφειλές σε αυτούς από προηγούμενες χρήσεις και έτσι οι καταβολές που γίνονταν αφορούσαν τα χρωστούμενα σε αυτούς ποσά παρελθόντων ετών.
ΠΕΡΙ ΕΚΧΩΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
Το Δικαστήριο έκρινε ψευδείς τους ισχυρισμούς του κ.Μανουσάκη περί άγνοιας εκχωρήσεων που είχαν γίνει σε πρώην ποδοσφαιριστές, αλλά και εκκρεμών υποθέσεων της ομάδας αναφορικά με οφειλές προς ποδοσφαιριστές, που, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ.Μανουσάκη, είχαν ως αποτέλεσμα τη μη επίτευξη συμφωνίας με τους τότε υποψήφιους Ιταλούς επενδυτές.
Ακόμη, όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, οι εκχωρήσεις και εκκρεμότητες αυτές υπήρχαν πριν αναλάβει Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ ο κ.Πουλινάκης. Πέραν όμως της καταδίκης του κ.Μανουσάκη, το θέμα είναι ότι η απόφαση αυτή δικαιώνει πλήρως τον κ. Πουλινάκη για τη διετή θητεία του και δίνει πολλές απαντήσεις για τα οικονομικά πεπραγμένα της διοίκησης Πουλινάκη, καθώς απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί αδιαφανούς και βλαπτικής διαχείρισης για τη διετία 2012-2014.
H πολυσέλιδη και ενδελεχής αύτη απόφαση έρχεται να δικαιώσει αφενός τον Μάνθο Πουλινάκη, αλλά αφετέρου να δημιουργήσει πολλά ερωτήματα για το ποίοι τελικά ήταν οι υπαίτιοι της επώδυνης διάλυσης της ομάδας και τις δυσάρεστες συνέπειες που ακολούθησαν...


(Το θέμα θα μου ήταν εντελώς αδιάφορο αν δεν νοιαζόμουν από τι χέρια εξαρτιέται η τύχη του ΟΦΗ , και πως μια ομάδα με ευρωπαϊκή προοπτική, κατάντησε υπό διάλυση να αγωνίζεται στα χωράφια της τρίτης κατηγορίας.)

ΠΗΓΗ
http://www.gentikoule.gr/afieromata/39113-11-dioikitika-sumboulia-kai-perissotera-apo-60-meli-se-7-chronia-fotos
http://www.gentikoule.gr/podosfairo/11414-andreas-manousakis-sto-gentikoule-%E2%80%93-min-blepete-pantou-fantasmata
http://www.iapopsi.gr/%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84/ 
http://www.athleticradio.gr/ofi/335263-proedros-kai-dieuthunon-sumboulos-tis-pae-ofh-o-andreas-manousakis/
http://www.athleticradio.gr/ofi/337958-o-andreas-manousakis-ston-athletic-radio-1042-2/
http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/775731/otan-i-spitonoikokura-diapseudei-ton-proedro-tou-ofi
http://www.sport24.gr/football/omades/Ofi/paraiththhke-o-manoysakhs.3264576.html 
http://www.patris.gr/articles/277635/180595?PHPSESSID=#.WH3iM7kxER8 
http://sports.in.gr/football/superleague/article/?aid=1231395192

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως