1 Ιουλίου 2017

Misunderstanding pride.

First gay couple photographed together!
Gay, Gentleman and Holding hands
Αφορμής δοθείσης από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία που ο υπότιτλός της με εξέπληξε, σκαλίζοντας στον ιστό έπεσα σε ένα γνώριμο blog.
Ένα από τα πληρέστερα στο είδος του ιστολόγιο για την κρητική ιστορία, με ιδιαίτερη έμφαση σε σπάνια  φωτογραφικά ντοκουμέντα από την  ιστορία της Κρήτης. το οποίο τις 2 Ιανουαρίου του 2010, είχε πρωτοδημοσίευση ένα αφιέρωμα σε ένα λεύκωμα του 1978 με παλιές Κρητικές φωτογραφίες κυρίως από Σφακιανούς του εγκαταλειμμένου χωριού στο φαράγγι της Σαμαριάς. 
Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010
Ο γνωστός Ρεθεμνιώτης αγωνιστής και συγγραφέας Ανδρέας Νενεδάκης εξέδωσε το 1978 ένα πολύ όμορφο λεύκωμα με παλιές Κρητικές φωτογραφίες… 
http://anopolis72000.blogspot.gr/2010/01/blog-post.html
Έκτοτε μέσο της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής του διαδικτύου, κι από ανάρτηση σε ανάρτηση, διαδόθηκε ταχύτατα από τους απανταχού ομοφυλόφιλους του παγκόσμιου ιστού ότι ανακάλυψαν την πρώτη φωτογραφία που απεικονίζει gay ζευγάρι.
Έτσι μια από της φωτογραφίες του άλμπουμ υποτίθεται ότι απεικονίζει  το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι που με περηφάνια κρατώντας τα χέρια φωτογραφήθηκε μαζί!!!

Στα δικά μας ήθη, και στις δικές μας εποχές, είναι δυστυχώς τόσο εύκολο να παραποιείτε η ιστορική πραγματικότητα κάθε τόπου.
Για τα παλικάρια τις φωτογραφίας ωστόσο για ένα πράγμα είμαι σίγουρος, ότι όχι μόνο ήταν αδιανόητο καν να υπαινιχθεί έστω κάτι τέτοιο γι αυτούς, αλλά για ένα μόνο στραβό κοίταγμα ήταν ικανοί να κόψουν λαρύγγια.
Απλώς αναρωτιέμαι πως αν έστω κάποιος είχε την παραμικρή ιδέα περί τίνων ανδρών, και περί τίνων κοινωνιών πρόκειται, δεν θα υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να του περάσει τέτοιου είδους ιδέα από το μυαλό όσο πούστικο κι αν είναι.

ΠΗΓΗ
http://anopolis72000.blogspot.gr/2010/01/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην πυροβολείτε ασκόπως